Xin Chao Nam Dinh

Sa igar kom dagen da vi skulle bege oss till provinsen Nam Dinh (byn som vi bor i vet vi inte riktigt vad den heter... vi har tva forslag: Xuan Giao och Gao Thuy, vi kommer forhoppningsvis snart med den spannande losningen...) dar vi ska spendera vara 6 veckor som volontarer. Bussresan tog ca tre och en halv timme, och uppladdade med kakor akte vi ivag. Det var faktiskt riktigt kul att aka buss eftersom man fick se sa mycket av hur landet ser ut, eftersom vi hittills bara sett Hanoi. Nar vi kom ut pa landsbygden och sag befolkningen blev vi forvanande over hur fattigt det sag ut. Pa vissa stallen sag det till och med ut som kakstader. I alla fall sa borjade vi efter tre timmar att bli lite smatt nervosa eftersom bussen inte riktigt talde den daliga landsvag som vi korde pa, den fastnade lite halvt over brokanter och motorn stannade halvt av. Men fram kom vi till slut!

Huset vi bor i ar gront och hogt (har ser husen ganska markliga ut, dom ar valdigt smala och hoga eftersom dom betalar hyra enligt bredd och inte hojden). Pa nedervaningen finns en matsal och ett kok, pa andra och tredje vaningen finns rum med vaningssangar, och pa den fjarde vaningen finns ett altare (som finns i alla buddhistiska hem). Vi blev installerade i ett av rummen, som faktiskt var riktigt fint. Men, sjalvklart ville vi kanna oss som hemma och darfor bestamde vi oss for att pynta vaggarna med bilder av blondinbella. Lite konstigt? Ja, men sa ar vi ju alla lite konstiga ocksa.

Ett kapitel for sig blir att beskriva vara sangar. Egetligen kan dom nog beskrivas med ett enda ord: steharda. Och ingen overdrift har inte, nejnej, det ar faktiskt sa att det later likadant att knacka pa ett bord som pa sangarna. Men vi overlever.

Nu ar det dags for middag och vi maste skynda oss att cylka tlllbaka till volontarcentret. Vi fortsatter skriva nar vi kan!

Sofia

Kommentarer
Postat av: Mikael

Haarligt att hora av er. det betyder ocksa att ni kan kommunisera via internet där ute i ingenstans. Lite strapatser pa vagen later bade spannade och kul. det ar sant man kommer ihag efterat. Betala hyran beroende av husets bredd later intresant. Ar det som pa film, med mycket risfalt, oxar och djungel? Hur stor ar det "namnlosa" byn dar ni ska bo och jobba? Som vilan eller Savja eller. Kramar till alla efter strapatserna. Hoppas att alla magarna nu känns battre. Ata mat som saljs på gatan later tufft gjort. Simma lungt. Ps. har ni sett nagra vilda djur/ormar eller annat? Hur ar det pa myggfronten? Simma lungt igen. /M

2009-03-04 @ 13:37:34
Postat av: Sofie

Va kul att ni har bra tillgång till internet så vi här hemma kan höra hur ni har det! Så nu är ni alltså på plats, det måste ändå kännas skönt. Hur många fler är det som delar rum med er? När börjar ni "jobba"? Är det god mat, och hur blir det får ni laga den själv? Jag har så många frågor.. men jag antar att jag så småningom kommer få svar på dom :) Hoppas ni kan sova gott i dom hårda sängarna!!

Kram Sofie

2009-03-04 @ 15:23:26
Postat av: eva-karin

Tack och lov att ni är framme, ska vi komma överens om att framöver är information om bussar som hänger över broräcken överflödig information. Har förstått att nätterna är rätt kalla, kanske ska ni investera några dong i filtar eller täcken, kan ni ju placera under er när det blir varmare, fiffigt mammaförslag. Vem snarkar mest ? sköt om er !!

Kram Eva-Karin

2009-03-04 @ 19:29:30
URL: http://godmorgonvietnam.blogg.se/
Postat av: Mikael

Gooood Morning Vietnam. Visserligen ar klockan 07:00 har, vilket borde betyda att den nu är 13:00 hos er. Information om "hangiga" mm. bussar maste ni ju fortsatta med att beratta (Forlat Eva-Karin).

Det ar som krydda pa maten. Att tex. hora att ni atit nudlar ar ju i sig intresant, men det ar kryddningen som gor det till en upplevelse. (Forlat igen E-K) Det viktiga som hande har under gardagen var att Almtuna (Hockey) slog Mora i forsta finalomgangen. (Bast av 3 matscher). Och gar nu vidare med spel mot Vasteras. Jag haller aven med Sofie - Jag har sa manga fragor, sa kan ni inte skriva ner en massa fakta-svar pa fragor som ni vet att vi har, eller som ni tror att vi har, eller svar på fragor som ni tycker att vi borde ha. Kan ju inte sitta och vanta i 61 dagar till utan att fa svar.

2009-03-05 @ 07:23:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0