Kandisar i en storstad

Sara har lite ont i huvudet och Emilia mar lite daligt sa dom har tagit det lite lugnt nu pa morgonen. Men foraldrar, oroa er inte! Dom har fatt brod och coca cola och ar snart pa benen igen. Mycket odramatiskt, tror nog att det ar brist pa somn i sa fall.

Jag och Matilda bestamde oss for ta en cykeltur och kopte darfor pa oss lite picknickmat, tog cyklarna och begav oss ivag pa okanda vagar. Landskapet ar verkligen haftigt! Och det ar synd for sant gar aldrig riktigt igenom kameran. Vi akte pa en liten landsvag, med risfalt och sma hus, kossor och hundar pa ena sidan och pa den andra var det bara lera. Det ar dar den roda floden rinner och sa langt ogat kan na ar det bara brunt, lera och vatten blandat.

Pa vagen tillbaka blev vi stoppade av var nya van, en tjej pa 15 ar som heter Quien. Hon kom till volontarcentret igar och bondade valdigt fort med nagra av oss, hon ar ooootroligt nyfiken och fragvis. Hon bjod i alla fall in oss till sitt hus klockan 3 i eftermiddag, sa vi far se vad det blir! Kan ha missuppfattat henne ocksa... det har med sprak ar inte alltid sa latt.

Maste bara skriva lite om igar ocksa. Eftersom det var lordag och vi alla ver lediga begav vi oss allihopa pa volontarcentret till Nam Dinh, som ar den andra storsta staden i norra Vietnam, och som ligger ca 6 mil harifran. Efter mycket skumpande pa vagarna kom vi fram. Staden ar valdigt lik Hanoi, den var valdigt hektisk med manga mopeder och manniskor overallt. Men det fanns en stor skillnad: vart vi an gick stirrade folk pa oss som om vi var nakna. Dom pekade, sirrade och skrattade at oss sa mycket att det var komiskt. Anledningen var val att det inte finns manga turister dar, men det var helt galet. Jag har aldrig kant mig sa uttittad i hela mitt liv, sa det ar alltsa sa det kanns att vara kandis! Fast efter ett tag blev det faktiskt lite jobbigt, och det var skont att aka hem igen.

Sofia


Kommentarer
Postat av: Sanne

Hej

En fin beskrivning av landskapet! Mera sånt!

Och kom ihåg att berätta hur det gick hemma hos Quien. Kan vanligt folk engelska alls?

Härhemma är det grått men vi har snödroppar i trädgården.

2009-03-08 @ 12:29:38
Postat av: Kay

Den nyfikne undrar - vad äter man för picknickmat i Vietnam? Och hur var det med trafiken i er egen by - verkar vara lugnare än i Nam Dinh- finns det över uvud taget några bilar i "er" by? Dom som bor där - jobbar alla med jordbruk eller finns det små fabriker också?

2009-03-08 @ 16:13:20
Postat av: eva-karin

Hmmmm.. lite orolig blir jag i alla fall, se till att dricka ordentligt, men det verkar ju som om sjuklingarna blir väl omhändertagna gott att känna.

Ska bli spännnade att höra om första "riktiga" jobbdagen, för det är det väl i morgon ?

Sköt om er kramar Eva-Karin

2009-03-08 @ 16:32:43
Postat av: Mikael

Hej, dagens nytt. Sirius forlorade, Tennisen forlorade mot Israel, Mona Sahlin rasar i valjarbarometern. Kul att hora om cykelturen, Later bade spannande och vackert. Later jobbigt med sadan uppmarksamhet, tolkas den som possitiv eller finns det aven negativa kanslor, eller kanns det bara som att dom ar nyfikna. Vad skulle handa om ni gjorde likadant? Ett gott skratt forlanger livet sager man ju, sa nu har ni kanske okat på livslangden i omradet. Alltid nagot. Till min stora gladje ser det ut som att ni nu antligen har SOLIGT och värmen kommer. Hoppas att det stammer, i annat fall så ar det kanske pa väg. Som vanligt kommer den efter helgledigheten, men sa ar det tydligen over hela varlden och inte bara har. Och som Kay undrade, ater man HotDog pa picknick eller? Simma lungt och passa pa att njuta av solen. Ps ar det kommunen eller centret som lanar ut cyklarna som ni far anvanda? Ds.

2009-03-09 @ 08:53:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0