Little Britain i Nam Dinh

Jag maste bara saga en sak fortst... Jag vet inte riktigt om det ar helt okej, men jag har tankt pa det sen vi kom hit till Nam Dinh. Kvinnan som ager internetcafeet paminner vaaldigt mycket om en karaktar i Little Britain, for er som har sett det. Ni vet i sasong tre (tror jag att det ar) sa skickar en man efter en thailandska pa posten, och kvinnan har ser exakt ut som hon! Det ar verkligen inte snallt att saga om en person, men det ar SA kul.

Idag har vi gjort ungefar samma sak som igar. Det har inte hant nat jattehaftigt.
En sak som jag tycker ar sa roligt ar vad folket har har lart sig pa engelska. Man skulle ju kunna tro att det ar typ "Hello. What's you name?" och liknande (visst, det ar manga som fragar det ocksa), men vet ni vad som ar nastan vanligast? "hello motorbike". Va ar grejen??

Ikvall ska vi traffa fyra tjejer som vi har lart kanna lite har. Dom frogade igar om vi ville komma till byns community center och lara dom engelska. Det ar ungdomar som vill lara sig engelska pa fritiden, som jag forstod det. Det later jattekul sa det ska vi absolut gora! Det kanns lite mer givande an att forsoka lara 4aringar att saga "fish".

En sak till! Igar cyklade ju vi till grannbyn for att kopa frukt.. Det gor vi inte om! Manniskorna dar va precis som i Nam Dinh. Dom pekade och pratade om oss pa vietnamesiska. Speciellt en kille med rott har, han va inte charmig. Vi kopte var frukt jattesnabbt och sen cyklade vi hem igen. Det blev alltsa en cykeltur pa en timme for lite frukt och nagra oskona kommentarer fran nagra oskona vietnameser!

Nu ska vi kopa fika sa att vi kan bjuda vara nya kompisar :)


Matilda

Kommentarer
Postat av: Mikael

Hej igen! Oskona manniskor ar aldrig kul. trakigt att dom ar sa ovana med framlingar. Tycker annars att dom borde ha viss vana av "aliens" Eller ar det sa att sprakcentret ar nytt? Where is the staff maan, vad ar det för grejer, later som om dom undrar om ni har hischasch. Later ocksa kul att ni traffar andra som vill lara sig lite. Annars tycker ju jag som var och fiskade i sondags att det inte alls ar nagon dum ide att lara 4-aringar vad fisk heter. 5 aringarna far ni lara vad dom olika fiskarna heter, typ - abborre, gadda, oring lax mm. Och som sagt var - passa pa och njut av solen. Hoppas att alla mar bra och ar friska. Avslutningsvis.....just det, Simma lungt

2009-03-10 @ 11:01:32
Postat av: Anne Svensson

Era dramatiska upplevelser av kommentarer som man inte bett om får mig att tänka på en kollega på jobbet som var tillbaka till Indonesien där hon tidigare bott ett par år.

När hon traffade fd kolleger där undrade de om hon inte skulle passa på att klippa sig (hon hade nyss klippt en ny frisyr!) Efter lite tissel o tassel var det en som frankt frågade om hon äntligen var gravid (det var hon INTE) Van som hon var nonchalerade hon dessa kommentarer o frågor o höll modet uppe tills de, på väg till en finare mottagning, körde henne till hotellet med kommentarern att du ska väl hem o byta först! Det hade hon inte tänkt...hade ju bästa tunikan på!!

Söta ni, finns det inga där ni kan fråga hur ni ska tolka vietnameserna

2009-03-10 @ 11:38:13
Postat av: Mikael

Bra fraga Anne, finns dar ingen som kan hjälpa till med hur man tolkar vietnameserna. Eller hur man gor for att Vietnameserna ska tolka er ratt. Kanske kan ni när ni lar era 4 nya vanner engelska lagga upp "kursen" sa att ni far hjalp med det utan att dom vet om att dom hjalper till eller sa forklarar ni som det ar (arlighet varar langst) och undrar hur ni ska bete er nar "dom" stirrar, skrattar at er osv. Simma lungt.

2009-03-10 @ 13:46:57
Postat av: Sanne

Hej

Jag vet precis hur den där thailändska frun ser ut! Kul!

I övrigt instämmer jag med föregående talare och råder er att höra med någon som har lite kunskap och erfarenhet.

Ha det bra! Är Sara frisk nu?

2009-03-10 @ 17:39:43
Postat av: Fredrik

Är Ting Tong där??:)

2009-03-12 @ 16:14:22
Postat av: eddo

Hahahahaha sköööön!!! litte britain!

jag förstår kommentaren på facebook matilda, hur kan man inte kommentera det?! :D

MEN vadå..? det där med "hallo motorbike" det skulle ju kunna bli den "nya frasen" så att säga :P hehe.

pusspuss, hoppas allt är bra med er allihopa! Var rädda om er! människor med rött hår är inte alltid å lite på! :o

<3

2009-03-15 @ 13:19:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0