Paskafton i Giao Xuân

Vi satt och at frukost nar Billy kom ned for trapporna och sa "glad pask!". Just det, paskafton alltsa. Vi skrattade lite at att pasken kandes himla langt bort. Men oj vilken paskafton det blev anda.

Vi borjade med att ga ut och samla in lite grenar till vart paskris. Det ar svart att hitta nat annat an bambu har, men det gick. Sen tillverkade vi en fin vas av en avklippt plastflaska och lite omslagspapper och efter det dekorerade vi riset med gula fjadrar. Den ena hushallerskans dotter blev himla uppspelt over det har och sprang ut och hamtade fler och fler grenar at oss. Sen forsvann hon igen och efter en stund kom hon tillbaka med en rod amaryllis hon plockat i Toans tradgard. Nar hon stack ner den i vasen blev det genast lite jul-feeling over det hela, men a andra sidan ar det ju aldrig for tidigt for jul (inte sant, froken lindstrom?).

Pa eftermiddagen gick vi och kopte ett gang agg som vi kokade. Just nar vi satt oss ned for att borja mala dem dundrade ett helt gang 15-ariga vietnameser in, och sjalvklart undrade de vad vi sysslade med.
"You know Easter?"
"Yeah"
"Well... This is how we do it in Sweden."

Valdigt manga i den har provinsen ar katoliker, sa pasken kanner ju folk till. Firandet skiljer sig daremot en hel del. Nar aggmalandet var overstokat ropade Khiem, Xuan och Xuans mormor att vi maste skynda oss till kyrkan. Vi hade inte sarskilt mycket for oss for tillfallet, sa vi hoppade upp pa cyklarna och trampade ivag. Val framme mottes vi av en STOR folkmassa. Folk var finkladda, kvinnorna var kladda i vita Áo dài , och gick langsamt i nagon slags procession in i kyrkan. Man var kladda i vita uniformer och slog pa stora trummor och sma pojkar i uniformsmossor hackade med traklossar. Det var helt galet, men kul att se.

Pa kvallen motte vi upp Wei pa baren for att dricka cafe sữa och ol.
Det blev ett ordentligt paskfirande anda.

Emilia


Kommentarer
Postat av: Lovisa

så sant emilia! julen är aldrig långt borta, och fira det får man minsann göra när man vill! det spelar ingen roll om det är sommar, vinter, höst eller vår.

2009-04-13 @ 22:12:51
URL: http://smidigastina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0